Corona Update

Kinderlessen mogen weer starten vanaf woensdag 29 april

Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april 2020 kunnen wij langzaamaan de deuren weer openen. Met ingang van woensdag 29 april starten de kinder- en jeugdlessen t/m 18 jaar weer volgens het normale rooster. De introductielessen op maandag 16.00u en woensdag 17.00u zullen nog niet starten. We nemen hier apart contact over op.

Volwassen ruiters
Helaas kunnen de volwassen groepslessen nog niet beginnen.

Belangrijk voor ouders en kinder- en jeugdruiters
We hanteren de volgende maatregelen:
– Houd je aan de 1.5m tussenafstand.
– Bij klachten zoals hoesten, koorts en verkoudheid: blijf thuis!
– Volgens de regels van de overheid, de KNHS en de FNRS mogen ouders niet langs de rijbaan staan en blijft de kantine gesloten.
– We hanteren het Kiss & Ride principe. Let op! Om drukte te voorkomen mogen de kinderen vanaf 15 min. voor lestijd worden afgezet en moeten zij maximaal 15 min na lestijd zijn opgehaald.
– De parkeerplaats op ons terrein blijft vrij voor de Kiss & Ride. Parkeren kan langs de buitenbaan.
– Dringend verzoeken wij iedereen RUSTIG langs de buitenrijbaan te rijden.
– De groepslessen zullen plaatsvinden in de buitenbaan
– Om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken houden wij ons aan de 1.5m tussenafstand. Bij op- en afstijgen verwachten wij dat iedereen hier rekening mee houdt. Opstijgen met krukje is verplicht, zodat fysiek contact wordt beperkt.

Inhalen kinderen
Omdat wij gedurende de zomer niet dicht gaan (onze paarden hebben nu 5 weken rust gehad) zal het zomerkwartaal 13 lessen bevatten, maar je betaalt volgens de zomerregeling voor 10 lessen. Dit betekent dat er ruimte is om de drie (corona-)lessen in te halen. De overige lessen kunnen worden ingehaald tot 1 oktober mits hier plek voor is. Vanaf half gevorderd niveau is het mogelijk om je in te schrijven voor onze inhaal-buitenritten.

Volwassen ruiters
Helaas kunnen de volwassen groepslessen nog niet beginnen. Wel is er vanaf 29 april mogelijkheid om een privéles te boeken in ruil voor 2 groepslessen. Wij zullen overdag privéles geven tussen 9.00u. – 16.00u. en in de avond tussen 18.00u – 21.00u. Afspraken kunnen alleen via de mail worden gemaakt.

Inhalen volwassenen
Groepslessen mogen worden omgeruild voor privélessen. Zodra wij jullie weer mogen ontvangen is het mogelijk om de overgebleven lessen in te ruilen voor extra buitenritten, theorielessen en clinics die wij tegen die tijd zullen organiseren.
Overgebleven lessen kunnen worden verrekend met het zomerkwartaal. Je betaalt dus tijdens de sluiting niet voor de lessen die je niet rijdt.

Regels voor onze volwassen ruiters
Al onze ruiters dienen zich te houden aan de volgende regels:
– Houd je aan de 1.5m tussenafstand
– Bij klachten zoals hoesten, koorts en verkoudheid: blijf thuis
– Dringend verzoeken wij iedereen RUSTIG langs de buitenrijbaan te rijden.
– De parkeerplaats op ons terrein blijft vrij voor de Kiss & Ride. Parkeren kan langs de buitenbaan.
– Om drukte te voorkomen ben je vanaf 15 minuten voor lestijd welkom. We verzoeken iedereen maximaal 20 minuten na lestijd het terrein te verlaten.
– Verzorg de paarden zo veel mogelijk in stal. Als dit niet kan houdt dan voldoende afstand.
– De groepslessen zullen zo veel mogelijk plaatsvinden in de buitenbaan mits dit veilig kan. Anders wordt er uitgeweken naar onze 40m X 20m binnenrijbaan.
– Om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken houden wij ons zoveel mogelijk aan 1.5m tussenafstand. Bij op- en afstijgen verwachten wij dat iedereen hier rekening mee houdt. Opstijgen met krukje is verplicht, zodat fysiek contact wordt beperkt.

Neem vooral contact met ons op bij vragen. Wij staan open voor overleg.

Hoe kun je ons bereiken?
Voor vragen en opmerkingen kun je ons het best bereiken via de mail: info@deamsterdamsemanege.nl. Telefonisch zijn wij van 12.00u tot 16.00u bereikbaar.