Nieuwe corona maatregelen vanaf 15 december 2020

Door toedoen van de nieuwe Corona maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt onze indeling van de lessen te veranderen. Gelukkig mogen wij in beperkte mate open blijven, maar het vereist de nodige aanpassingen! Hieronder zal een opsomming plaatsvinden van onze nieuwe maatregelen:

 • Gelukkig kunnen de lessen voor onze kinder- en jeugdruiters doorgaan! Wel zullen deze lessen plaats gaan vinden in de buitenbaan; kleed je dus voor kou en regen! Dit brengt ook met zich mee dat wanneer de buitenbaan te blubberig/bevroren/niet begaanbaar is, we andere invulling geven aan de les. Hierbij kun je denken aan voltigeles, grondwerken, schriktraining en natuurlijke omgang met de pony’s.
 • Helaas mogen de volwassenen niet meer in groepsverband paardrijles krijgen. Dit betekent dat we gelukkig wel privéles mogen aanbieden aan max. 2 ruiters per les. Als volwassenruiter zul je in dit kwartaal (oktober – november 2 groepslessen  – december 2 groepslessen) 4 groepslessen missen, deze lessen kunnen worden ingeruild voor 2 privélessen (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving). Die privélessen kun je afspreken tot en met 10 januari 2021. Het is helaas niet mogelijk de gemiste groepslessen van het vierde kwartaal 2020 mee te nemen naar een later moment dan 10 januari 2021. Mocht je privéles willen af spreken, is dit alleen mogelijk via de mail.
 • De drie groepslessen die de volwassenen missen in januari 2021, kunnen worden ingehaald gedurende het gehele jaar 2021. Deze mogen worden ingehaald in de vorm van privéles (2 groepslessen = 1 privéles), of groepsles zodra dit weer is toegestaan.
 • Het groots aangekondigde ‘Vakampie’ kan helaas geen doorgang vinden, deze zullen we verplaatsen naar maandag 22 februari en dinsdag 23 februari. We vinden het niet verantwoord om wanneer zelfs de scholen dicht moeten gaan dit wel plaats te laten vinden.
 • De vaste leaseruiters zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld door Eva. Mochten zij vragen hierover hebben, kunnen ze contact met Eva opnemen.
 • De kerstvakantieleasers (kinderen) krijgen apart een mail.

 

F.A.Q.

Ik ben onder de 18, kan ik nog paardrijden in mijn groepsles?

JA! Gelukkig mag jouw les doorgaan! 

Ik ben onder de 18, waar gaat mijn les plaatsvinden?

Op dit moment mag jij alleen les krijgen in de buitenbaan. Dus lekker warm aankleden! Let op! Als de bodem van de buitenbaan te slecht is (blubberig/bevroren/niet begaanbaar), zal de les anders worden vormgegeven. Hierbij kun je denken aan voltigeles, grondwerken, schriktraining, of iets anders waarbij de omgang met de pony’s/paarden centraal staat!

Ik ben onder de 18 en kan niet naar mijn les komen. Wat nu?

Als je niet naar de les kunt komen moet je je 24u van te voren afmelden als je de les nog wilt inhalen. Als je korter dan 24u van te voren afmeldt, kun je de les helaas niet meer inhalen. Let op! Inhalen kan alleen in hetzelfde kwartaal mits er plek is. Je kunt de lessen niet meenemen naar het volgende kwartaal of inruilen voor privéles. De inruil voor privéles geldt alleen voor de volwassenen waarvan de lessen worden gecanceld door Corona maatregelen.

Ik ben onder de 18 jaar en heb mij aangemeld om te gaan leasen in de kerstvakantie, gaat dit door?

Ja, je kunt gelukkig komen leasen! Helaas kan je niet de hele dag op stal rondlopen, je mag maximaal een half uur op stal zijn naast het rijden (binnen een halfuur moet je dus poetsen & na verzorgen). Let op, ook nu rijd je in de buitenrijbaan, kleed je warm aan!

Ik ben onder de 18 jaar en heb mij aangemeld voor het ‘Kerstvakampie’, gaat dit door?

Nee, helaas kan het ‘Kerstvakampie’ niet doorgaan dit jaar. We verschuiven het ‘Kerstvakampie’ naar een ‘Voorjaarsvakampie’ op 22 en 23 februari. Mocht je dan niet kunnen, kun je een mailtje sturen.

Ik ben onder de 18 jaar, mag ik iemand mee nemen om mij te helpen of te kijken naar mijn les?

Nee, helaas mag je op dit moment niemand meenemen op het manege terrein. Het stalpersoneel staat altijd klaar om je te helpen met de pony’s & paarden. Kijken naar de les kan vanaf de parkeerplaatsen naast de buitenbaan.

Ik ben onder de 18 jaar, mag ik voor de gezelligheid wel naar de manege komen?

Nee, helaas mag je op dit moment (hoe ongezellig ook wij dit vinden!) niet voor de gezelligheid naar de manege komen. Je bent alleen welkom voor jouw eigen les. Dit betekent dat je een halfuurtje voor de les om te poetsen en te zadelen en een halfuurtje na de les (bitje wassen, hoeven extra uitkrabben, spullen opruimen) aanwezig kunt zijn voor de verzorging van de pony.

Ik ben 18+, kan ik nog paardrijden in mijn groepsles?

Nee, helaas zijn groepslessen voor volwassenen op dit moment niet toegestaan.

Ik ben 18+, kan ik privéles krijgen?

Ja, je kunt 1 privéles afspreken in plaats van 2 groepslessen gemist in het laatste kwartaal van dit jaar (dus tijdens lockdown periode van november heb je 2 groepslessen gemist, en tijdens de lockdown periode van de laatste 2 weken van december). De 3 groepslessen die worden gemist in januari kun je inhalen gedurende het hele jaar 2021 tot en met 31 december 2021 (hierbij geldt ook 2 groepslessen = 1 privéles). 

Ik wil graag privéles afspreken, hoe doe ik dit?

Privéles afspreken kan op dit moment alleen via de mail.

Ik wil mijn privéles afzeggen, hoe doe ik dit?

Privéles afzeggen kan alleen via de mail. Let op! Ook privélessen dienen 24u van te voren te worden afgemeld, anders kunnen deze niet worden ingehaald.

Ik heb privéles afgesproken, hoelang mag ik op de manege aanwezig zijn?

Je bent zo kort mogelijk op de manege aanwezig. Dit betekent maximaal een halfuur voor en een halfuur na de privéles. In totaal ben je dus niet langer dan 1.5uur op de manege aanwezig.

Kan ik de gemiste groepslessen van het 4e kwartaal meenemen naar 2021?

Je kunt de lessen meenemen in privéles-vorm tot en met zondag 10 januari. 

Ik ben 18+ en ik lease een paard, wat nu?

Eva heeft persoonlijk contact met jou opgenomen, voor vragen kun je bij haar terecht.

Ik rijd nog niet bij jullie op de manege, maar ik wil graag een privéles afspreken. Is dit mogelijk?

Helaas is het op dit moment niet mogelijk bij ons te rijden als je nog niet lid bent. We werken met een wachtlijst. Wil je op onze wachtlijst worden geplaatst? Stuur dan een mailtje via het contact formulier met daarin persoonlijke gegevens zoals je naam/geboortedatum/telefoonnummer en je lengte & gewicht en rij ervaring in verband met de maximale belasting van onze paarden.

Algemeen geldende Corona maatregelen

  • Was je handen, zoals premier Rutte vaak heeft aangegeven, ‘helemaal stuk’
  • Ben je boven de 13 jaar oud? Draag in de binnenruimtes ten alle tijden een mondkapje (zoals bedoeld: over je neus en tot onder je kin)
  • Heb jij of je huisgenoot klachten die kunnen duiden op een eventuele Corona besmetting? Blijf thuis en meld je les af. We willen graag dat de manege zo goed als Corona vrij blijft om de paarden te kunnen blijven verzorgen.
  • Blijf zo kort mogelijk op stal. Maximaal een halfuur naast je paard.
  • Ouders mogen nog steeds niet komen kijken, helaas. De rijlessen vinden plaats in de buitenbaan dus even achteruit inparkeren en je hebt een real life bioscoop!
 • DENK AAN DE SCHRIK EN VLUCHTREACTIE VAN DE PONY’S EN PAARDEN
 • Langzaam rijden langs de buitenbaan
 • Niet toeteren om uw kind duidelijk te maken dat u bent gearriveerd
 • Niet rennen en schreeuwen langs de buitenbaan

 

Blijf allemaal gezond en veilig! Samen hopen we op een beter nieuw jaar!

 

Met vriendelijke groet, 

De Amsterdamse Manege