Wat een dag, wat een sfeer en wat een prestaties!

1 juli begon voor veel van onze ruiters al vroeg. Om 5.30u kwamen de eerste hulptroepen al op stal aan om de pony’s en paarden te knotten, te poetsen en nog een keer extra te wassen. Om 6.30u. kwamen de ponyruiters om hun wedstrijdtenue aan te trekken, haren te doen en verder te helpen met het uitdelen van halsters, peesbeschermers en nog een laatste borstel over de paarden te halen. Om 7.30u. vertrokken de trailers voor de eerste keer die dag naar RSC Schoteroog.

In een super sterk deelnemersveld (7 van de 9 groepen in divisies boven onze ponycarrousel) heeft de groep van Veerle met een eerste deelname aan het NK meteen een VIJFDE PLEK in de wacht weten te slepen! TOPPERS!

Nadat de pony’s weer op de trailers waren geladen en enkele paarden in een heerlijke box op RSC Schoteroog mochten staan, zijn onze trouwe chauffeurs terug naar stal gereden om de paarden voor de Jeugdcarrousel en de Amsterdamse Paardencarrousel op te halen.

Op stal was het deel van de overige twee groepen dat (nog) niet mee was naar Haarlem al druk in de weer met de voorbereidingen, zodat alles klaar stond om ingeladen te worden.

Eenmaal terug in Haarlem was het de beurt aan de Jeugdcarrosuel om hun manoeuvre neer te zetten. En dat deden ze! In opperste concentratie, zwetend in de inmiddels opgewarmde binnenrijbaan hebben de dames een super mooie proef gereden. Zij hebben misschien wel een van de meest indrukwekkende molens van de dag gereden.

Het harde werken was niet voor niks: Deze groep dames heeft een super knappe VIERDE PLEK weten te bemachtigen!

Met tweeëneenhalf uur tussenpauze voor onze paarden mocht de Amsterdamse Paardencarrousel ein-de-lijk rijden. Deze dames en heer mochten, na een jaar lang ’tweede van Nederland’ te zijn geweest, rijden voor de revanche.

Iedereen had er zin in en dat was te merken. De groep kwam breed lachend binnen onder luid applaus vanuit het publiek, wat de motivatie van de groep nóg meer aanzwengelde. En wát een proef hebben deze ruiters gereden! KIPPENVEL!

De jury heeft deze de proef van de Amsterdamse dan ook beloond met een EERSTE PLEK!

WE ZIJN NEDERLANDS KAMPIOEN!!!

Na afloop van de proeven mocht Eva nog aantreden in de commandanten- en bestuursledencarrousel vanwege het 25 jarig bestaan van Harry’s Horse.

Al met al was het een super gezellige, indrukwekkende en vooral spannende dag waarbij we 3 prachtige prijzen in de wacht hebben mogen slepen. Als kers op de taart mogen we ons nu eindelijk NEDERLANDS KAMPIOEN noemen!