Visie

Wij zijn een ruitersportcentrum voor iedereen die goed wil leren paardrijden. De visie van Ramon en Eva is duidelijk voelbaar in de lessen en op stal. “Bij ons draait het om het hele verhaal”, niet alleen opstappen en wegrijden, maar juist het hoe en waarom is bij ons zeer belangrijk. Paardrijden is een bijzondere sport. Naast het fysieke aspect draait het om de afstemming met een ander wezen. Dit vereist veel gevoel maar ook helder denken. Kortom, balans tussen denken en doen.

Door jarenlange ervaring in het lesgeven van beginnende manegeruiters tot subtopcombinaties hebben Ramon en Eva een methode ontwikkeld die gebaseerd is op het in balans brengen van iedere ruiter en elk paard ongeacht het niveau. De rode draad van de lesmethode bestaat uit het kijken naar het geheel: hoe bewegen ruiter en paard en hoe leren zij? Hierbij staan respect en plezier voor beiden centraal. In de praktijk betekent dit dat er tijdens de lessen veel aandacht is voor het hoe en waarom wij op een bepaalde manier rijden. De houding en zit van de ruiter zijn hierbij cruciaal.

Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker. Wij zijn ons bewust van de ethische discussie rondom het paardrijden. Als manege dragen wij de verantwoordelijkheid over deze prachtige dieren en doen dagelijks ons uiterste best om de paarden een goed leven te geven. Door een goed stalklimaat, een goede verzorging op en naast het paard en onze visie is er zeker een toekomst voor de paardensport. Het is belangrijk dat wij onze keuzes rondom paardenwelzijn en trainingsmethodes kunnen onderbouwen en uitleggen.

 

Geschiedenis

De Amsterdamse Manege is gebouwd in 1958. Zij werd ontworpen door Piet Kramer. Als een van de oudste maneges van Amsterdam was zij lange tijd een begrip in de paardensport. Eind jaren negentig kreeg de manege het moeilijk. Na een turbulente tijd met veel verschillende eigenaren is zij nu weer terug van weggeweest. Sinds 2007 wordt de manege geleid door Ramon van Bleijenburgh en Eva Sonnen. Samen met hun team hebben zij de manege weer opgebouwd tot een hedendaags paardensportcentrum met behoud van de authentieke sfeer van vroeger.

Het Team

Eva Sonnen

Eigenaar

Ramon van Blijenburgh

Eigenaar
Veerle de Jonge
Veerle de JongeInstructeur
Maxine Meeuwis
Maxine MeeuwisInstructeur
Patricia Meeuwis
Patricia MeeuwisGastvrouw
Claire van Aken
Claire van AkenInstructeur
Sophia Breeveld
Sophia BreeveldBar medewerker
Nadia Cazemier
Nadia CazemierStalmanager
Stacy Meeuwis
Stacy MeeuwisInstructeur
Isabeau Baars
Isabeau BaarsInstructeur & barmedewerker
Lupa
LupaBewaking