Carrousel

Carrouselrijden is een aparte discipline in de paardensport, waarbij nauwkeurigheid, timing en rijden in teamverband belangrijk zijn. De historie van het carrouselrijden gaat terug tot de middeleeuwen, waarbij tijdens riddertoernooien feestelijk geklede deelnemers schitterende rijkunstige voorstellingen gaven.

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters op paarden of pony’s die in een geordende rij, bijvoorbeeld met zijn tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De carrouselgroep rijdt de figuren op muziek. De choreografie van de carrousel ontwerpt de groep zelf. Het lijkt een show, maar is veel meer dan dat. Alle figuren worden heel precies uitgevoerd en met stijl gereden. Het mooiste effect ontstaat doordat iedereen er het zelfde uit ziet en de carrouselgroep één geheel wordt. Het tempo, de onderlinge afstand en de afstemming bepalen het niveau.

Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard/pony of ruiter maar van de groep in zijn geheel.

 Topteams

De Amsterdamse Manege heeft vier enthousiaste carrousel groepen. Al deze groepen rijden mee op het hoogste niveau. 2019 was een top jaar voor de manege, alle groepen hebben super goed gereden met als ultiem resultaat Nederlands Kampioen Carrousel 2019.
Onze groepen zijn:

  • Amsterdamse Paardencarrousel
  • Sonnenburgh Ruiters
  • Mokum Magic
  • Amsterdamse Ponycarrousel

 Amsterdamse
Paardencarrousel

Nederlands Kampioen 2019
3e plaats nk 2022

Mokum
Magic

Eredivisie paardengroep
5e plaats 2022

 Amsterdamse
Ponycarrousel

Eredivisie ponygroep
4e NK 2022

 Sonnenburgh
Ruiters

Ere divisie paardengroep
2e NK 2022